Kaj obleči za fotografiranje?

Velikokrat oz. skoraj vedno me moje stranke sprašujejo, kaj naj oblečejo za fotografiranja. Zato bi danes nekaj besed namenila tej tematiki.

  1. ODVISNO JE OD STILA, KI GA DOLOČEN FOTOGRAF PREDSTAVLJA

Vsak fotograf ima svoj način fotografiranja in obdelav slik. Pri nekaterih prevladujejo zemeljske barve, drugi imajo radi močne in izstopajoče barve, nekateri so zastopniki črnobelih fotografij, zato je to precej odvisno od tega, katerega fotografa izberete.

KAKŠNA OBLAČILA OBLEČI, ČE SE ODLOČIŠ ZA MENE?

Pri mojem stilu fotografij prevladujejo zemeljske barve, zato vam vedno priporočam čimbolj preprosta oblačila, brez vzorcev, ki bi preveč vpadali v fotografijo. Pari in družinice naj bodo med seboj v skladnih barvah.

Zemeljske in naravne barve, ki jih priporočam, so:

  • rjava
  • bež
  • svetlo nežna roza
  • bela
  • nežna rumena
  • siva

KAJ NAJ OBLEČEJO ŽENSKE?

Ženskam vedno priporočam preprosta krila, ki na fotografijah še bolj poudarijo lepoto in energijo ženskosti in lahkotne sandale ali preproste čevlje. Jeseni in pozimi, ko pa je zunaj že bolj mrzlo, pa so v modi še vedno topli puloverji.

KAJ NAJ OBLEČEJO MOŠKI?

Moškim v večini priporočam preproste majčke z bež ali modrimi hlačami ali pa srajco, odvisno od vrste fotografiranja, pozimi pa kot dodatek še kakšno lahkotno jopico.

Je pa kljub vsemu najbolj pomembno, da se na fotografiranju vsak počuti udobno v svojih oblačilih, saj se to lepo izrazi tudi na fotografijah.

KAJ PA LIČILA?

Podpiram naravno, vendar se mi vseeno zdi, da je fotografiranje vseeno posebna priložnost, kjer se priporoča vsaj osnovno ličenje. Odloči se seveda vsaka ženska zase, vam pa lahko iz izkušenj povem, da fotografije in osebe na njih vedno izpadejo lepše, če imajo na sebi make up, pa tudi če je to samo malo pudra, maskare in nežna šminka, ki poudari ženske ustnice.

Zato toplo priporočam nežen make up, ki si ga stranke naredijo same ali pa se lahko tudi dogovorimo, da jih uredi make up artistka.

Primeri:

In še za konec…

KAJ JE NA MOJIH FOTOGRAFIJAH “MUST” ?

V mojem stilu fotografij definitivno ne sme manjkati NASMEH in SPONTANOST.

Pomembno mi je, da v fotografije ujamem spontane in nasmejane trenutke zaljubljencev, družinic ali zgolj posameznikov. Nasmehe obožujem, to je pri meni del make upa, ki nikoli ne sme manjkati. Prav tako ne smejo manjkati trenutki spontanosti, kot so iskren objem, čuten pogled v oči, solze smeha…

Upam, da si dobil/a vse nasvete, ki si jih potreboval/a, če te pa še karkoli zanima, pa mi piši in me vprašaj, z veseljem ti odgovorim !

Zdaj, ko vse to veš, pa se že veselim, da se spoznamo in skupaj ustvarimo nepozabne spomine!!